Конструкцията – много важна част за всяка врата

Публикувано от Аркома : на дата 02.10.2014

Интериорни врати - ВертеКонструкцията на нашите интериорни врати, както и на малка част от интериорните врати, предлагани на нашия пазар, за разлика от европейския се основава на дървена рамка. Най-често това е така наречената слепена иглолистна дървесина, която предпазва проникването на влага.

Следващият елемент от конструкцията на вратите е пълнежът – има за задача да стабилизира конструкцията.

Най-евтиният вариант е т.н. „пчелна пита” или изсушена и съответно оформена хартия. Неговото предимство е ниска цена и малка тежина. Недостатък е по-ниската шумо- и топлоизолация.

Алтернативен пълнеж е перфорираното ПДЧ, което е по-тежко, по-шумо- и топлоизолиращо, но същевременно – с по-висока цена.

Тук е моментът да кажем, че една от най-добрите конструкции, които без липса на скромност ще отбележим, че се предлагат от много малко фирми, една от която е нашата, е конструкция от дървени панели по технология blockwood, високо отпорна на измятане (виж сериите Верте, Порта Концепт и Порта Идея).

Рамката заедно с пълнежа са поместени в панели, най-често от HDF или MDF . Следва полагане на покритие. Този етап играе съществена роля на изгледа на вратата и цената й .

Надяваме се тази статия да Ви е била полезна. Ако искате да разберете повече, моля, посетете нашата секция „Въпроси и отговори

0 comments

Comments are closed.