Предимства на вратите с акустична изолация

Публикувано от Аркома : на дата 04.01.2016

Врати с акустична изолацияДобрата акустична изолация е ключова характеристика както за спокойствието в съвременното жилище, така и за постигането на комфортна среда в съвременните обществени и офис сгради. В условията на днешното напрегнато ежедневие, тишината, личното пространство и пълноценната почивка са съществени фактори за поддържането на човек в оптимална форма. Това превръща интериорните врати с акустична изолация в истинска необходимост. Ето някои техни предимства.

Шумоизолиращите врати намаляват както шума, който прониква в стаята, така и този, който излиза от нея. За разлика от стандартните, масовоизползвани врати, чиято вътрешна част е куха, тези с акустична изолация са изградени със специални материали, пълнеж и уплътнения, благодарение на които, нежеланият шум се свежда до минимум. Всяка врата предоставя в известна степен звукоизолация, но тя може значително да варира. Човешкото ухо не възприема шум под 15 dB и за тихите помещения вратите от ПДЧ или тези с PVC профил могат да бъдат достатъчно ефективни. Когато обаче става въпрос за големи обществени сгради, офиси и хотели, вече все по-често се предявяват повишени изисквания за звукоизолация. Широко приложение тук намират вратите с повишена акустична изолация с клас Rw=27 dB и Rw=32 dB. Традиционно звукоизолиращите врати се изграждат с пълнеж от перфорирано ПДЧ, многопластова дървесна плоча или специална пяна. Те играят ролята на специфична бариера, която поглъща шума и гарантира спокойствието и тишината в помещението.

Не са малко и случаите, в които необходимостта от максимално ниво на звукоизолация е още по-висока. При изграждането на звукозаписни студиа, заседателни зали, хотели и различни специализирани помещения, за които тишината и/или конфиденциалността са от съществена важност, вратите с акустична изолация са необходимост. Най-добрият вариант за този тип помещения са моделите с клас Rw=42 dB. Този тип интериорни врати освен перфектна шумоизолация имат и 30 минути повишена пожароустойчивост и димонепропускливост.

Предимствата на интериорните врати с акустична изолация са не само от функционална гледна точка, но те имат и отлични естетически качества. По-голямата част от звукоизолиращите врати са видимо по-плътни и по-тежки от конвенционалните, което създава усещане за по-високо качество и стил. Ходът на вратата е плавен и в него ясно се усещат устойчивостта и стабилността на конструкцията. Разнообразието от цветове и модели също трябва да се отбележи. Благодарение на богатата гама врати с акустична изолация, лесно можете да откриете най-подходящата спрямо вашите индивидуални изисквания и нужди.

Звукоизолиращите интериорни врати оказват положително влияние и върху здравословното състояние на човек. Множество изследвания и тестове са доказали, че хората, които живеят и работят в спокойна, шумоизолирана среда, страдат значително по-рядко от главоболие и нервни разстройства.

Безспорен е фактът, че интериорните врати с акустична изолация са изключително ефективен вариант за намаляване на шума. С тяхна помощ можете да повишите звукоизолацията във всяко помещение, без да се налагат скъпи и продължителни цялостни ремонти. Можете да сте сигурни, че многобройните предимства и отлични характеристики на вратите с акустична изолация напълно ще оправдаят първоначалната инвестиция.

Техническите параметри на вратите с акустична изолация, които предлагаме в Аркома, са тествани и потвърдени чрез многократни тестове в специализирани лаборатории. Нашето предложение вкючва три вида врати с повишена акустична изолация 27 dB, 32 dB и 42 dB. Вижте повече

0 comments

Comments are closed.