Входни врати Гранит PS – защита и естетика

Публикувано от Аркома : на дата 08.04.2016

При закупуване на входна врата , често си мислим не само за масивна конструкция и степен на защита,  но също така и за това те да изглеждат са възможно най-близко до останалите в апартамента, да се вписват добре в интериора. Богатият  избор на блиндирани врати на пазара вдига летвата на очакванията на клиентите, принуждавайки производителите да търсят непрекъснато обновяване и подобряване на техните продукти. Именно за тези – най-взискателни клиенти е създадена вратата Гранит PS блиндирана входна врата с регулируема каса, която покрива цялата стена.
Дървена каса и подобрен дизайн
Гранит PS, разбира се, както подсказва и името, са врати, създадени на база думата гранит. Един от ключовите елементи, които ги отличава е дървената каса Порта систем (оттам PS), вместо метална.
Дървената каса не може да се монтира върху бетона, поради което е снабдена с достатъчно дълги и подсилени анкери. Посредством тях, касата се монтира към стената и пространството наоколо се запълва с монтажна пяна..
Друг елемент са декоративните рамки, които се предлагат като опция за подобряване на визията.
Входни врати Гранит
При новият модел Гранит, структурата на таблата на вратата, също е променена . Тук няма да намерите металните прътове, инсталирани във вътрешността на таблата, както е при серията Гранит . Те са заместени със специална конструкция от подсилено ПДЧ, покрито с метал и един допълнителен слой от HDF.
Vhodni_vrati_granite_2
Европейски клас на устойчивост на взлом
Другата версия на вратите Гранит   покрива клас „C“ по Европейските норми за сигурност, като отговаря на всички изисквания за монтаж на бетон. Дървената каса на новия Гранит не може да бъде монтирана по същия начин , както метална каса, което , обаче не означава, че този модел не притежава клас на сигурност.
С оглед на факта, че Полша принадлежи към Европейския съюз и прилага същите стандарти, както и останалите страни – членки, вратата е била тествана по европейски стандарт ENV 1627 и отговаря на изискванията на клас 3 устойчивост на проникване.
Допълнтиелно, вратата е оборудвани с патрони клас 5 по европейските норми . Разбира се, също притежава , също така и  стандартното оборудване за този вид продукт, като многоточково заключване, противовзломни шипове, дръжки и патрони, защитени от разбиване. Също така и метален праг от неръждаема стомана.
Допълнителни екстри – звукоизолация, пожароустойчивост и димонепропускливост
Както и предишната версия на вратата Гранит, така и новия Гранит има две два типа:
Тип I има защита от взлом, шумоизолация  32 dB и димонепропускливост
Тип II притежава същите параметри , както тип I , плюс 30 минути пожароустойвост, благодарение на уплътнителите, набъбващи при висока температура.
В днешно време, никой не разбива входни врати с брадва или да ги реже с трион, затова съвременните врати, трябва да притежават устойчиви солидни брави, надеждни патрони и да са естетически издържани. Входните врати Гранит отговарят на всички тези изисквания. В следващата статия ще разгледаме още един визуален аспек на тези врати, а именно – касата на вратата.

0 comments

Comments are closed.