Как да съчетаем цвета на вратата с цвета на пода?

Публикувано от Аркома : на дата 08.07.2016

В зависимост от концепцията и стила на апартамента, вратите могат да бъдат такива, които да не се забелязват или посредством тяхната изразителност да придават на интериора определен характер. Вратите и пода трябва да си взаимодействат един с друг, така , че заедно да създават едно хармонично цяло, още повече, че те са елементи от интериора, които най-рядко се променят. Решението за избор на конкретен цвят изглежда трудно, поради факта, че на пазара се предлагат почти неограничен брой цветове, модели и текстури, както при вратите, така и при настилките. Съществуват , обаче няколко правила, които ще ви помогнат да перфектно да съчетаете тези две неща.

Основният метод за избор на вратата спрямо пода е на принципа на подобието – вратите и пода са в подобен цвят и подобна текстура на дърво. Разбира се, има известна свобода, т.е.. могат да са с един тон по-тъмни или по-светли, благодарение, на което интериорът ще продължи да изглежда хармонично. Следвайки този принцип трябва да заложи на един и същ вид дърво, а в случай на ламинат – да се избере онзи, който имитира едни и същи видове дървета – това  включва не само подобен цвят , но и също така и подобен фладер, характеризиращ съответното дърво – напр.клен, дъб, орех и т.н. Идентичната цветова гама на вратите и пода, изглеждат изключително ефектни при тъмни паркети от екзотично дърво, като абанос и палисандрово дърво. Ако имате дъбов под , се мисли за бяла врата.

Един алтернативен подход е да се използва тонизиращия  контраст. В резултат на това, интериорният дизайн ще бъде по-изразителен и свеж. При комбинирането на светли и тъмни цветове , ще получим  по-голяма свобода при избора на останалите  вътрешни компоненти. При такава комбинация , добре се съчетават врати в цвят  тъмен орех, венге или абанос със светъл гранитогрес или естествен камък. Подходът на контраст между врати и под,  очевидно е по-предизвикателния проект, но носи риск от съчетаване на грешни цветове.

Вратите Порта са достъпни в повече от 100 цвята в стандартния пакет, който може да бъде допълнен с хиляди цветове от RAL и NCS , на разположение в определени  колекции и като нестандартни поръчки. Това улеснява  избора на цвета на вратата според  подовата настилка изключително много  .Предлагаме врати в цветове и фладер в съответствие с най-новите трендове и при настилките.

0 comments

Comments are closed.