Правилния избор на интериорни врати

Публикувано от Аркома : на дата 02.10.2014

Интериорни врати - МалагаНе винаги е лесно да намериш перфектната интериорна врата за своя дом. Понякога това може да се окаже не лесна задача. Съществуват много въпроси, които трябва да бъдат обмислени при избора на интериорни врати. Да започнем с изобилието от дизайни и стилове в областта на интериорните врати.

Първият фактор, който трябва да обмислите, е стилът, на който сте се спрели за определени интериорни врати. Никога не правете компромиси с това – това са врати, които ще виждате всеки път, когато сте в къщи, освен това интериорните врати определят цялостния облик на Вашето жилище.

Стилът, който желаете, може да бъде класически, модерен, рустикален. Бихте могли, също така, да изберете и врати, които комбинират няколко от тези стила. Във всеки случай, стилът на интериорните врати, трябва да бъде базата, върху която да стъпите при своя избор. Освен това, този подход ще стесни и кръга на Вашето търсене измежду многото предлагани интериорни врати.

Друг фактор, който трябва да обмислите, е типът на интериорната врата – нормално отваряне, плъзгащи се врати, сгъваеми врати, двукрилни врати – подходящи за портали и т.н. Плъзгащите се и сгъваеми врати пестят място и са доста функционални. При плъзгащите се врати отварянето е посредством релса, монтирана в горния край на касата, докато нормално отваряемите врати се монтират на панти. Разгледайте нашите плъзгащи се и сгъваеми интериорни врати.

След това, трябва да обмислите материала на вратата. Те могат да бъдат – МДФ, ХДФ, ПВЦ, алуминиеви или изцяло дървени или от друг материал, който предпочитате. Вратите, предлагани от фирма Аркома са от ХДФ материал – по-нова, подобрена технология от МДФ. ХДФ-ът е освен по-стабилен, и по-влагоустойчив от МДФ. Интериорни врати от МДФ или ХДФ? Каква е разликата?

Следваща стъпка – фалцова или безфалцова врата? Безфалцовите врати завършват с прав, гладък ръб от двете страни, докато фалцовите врати имат ръб от едната страна, който ляга върху уплътнителя на касата, което спомага за по-добро сцепление между касата и вратата и съответно – по-плътно и леко затваряне и по-добра изолация.

Безфалцовите врати са обикновено по-евтини като производство от фалцовите, но както вече стана ясно нямат качествата на фалцовите врати. Вратите, които предлага нашата фирма са изцяло фалцови във всички модели, с изключение на плъзгащите се.

Помнете, цената на даден модел интериорни врати, както и на всички други зависи от материала, качеството и дизайна им. Нашият съвет е да не правите компромис с качеството за сметка на цената, тъй като интериорните врати освен че ще променят изцяло облика на Вашето жилище, не се сменят често.

0 comments

Comments are closed.