Вписване на вратата с интериора в жилището

Публикувано от Аркома : на дата 02.10.2014

Вписване на вратата с интериора в жилищетоИнтериорни врати, и по-точно интериорен дизайн означава да виждаш всички различни места в къщата – включително всичките им компоненти. Интериорен дизайн означава създаване на хармония чрез свързване на всички различни елементи, избрани за къщата.

Интериорните врати играят значителна роля в интериорния дизайн, тъй като те заемат централно място в пространството на всеки дом или офис. Следователно, при всеки нов проект се отделя специално внимание на избора на интериорни врати.

Интериорната врата или по-точно входът за всяка единична стая – дали е повече или по-малко значима, е през вратата. Интериорните врати, без съмнение, са стилен елемент и поради това е много важно да изберете една врата, която да се вписва в избраната концепция за дизайн за дома и конкретно за стаята.

Това означава, че за една къща, която е проектирана с помощта на модерен или хай-тек стил, е добра идея да изберете врата с подобен стил. Вратата обикновено следва да бъде светла и дръжката трябва да бъде в съответствие с чистия стил. Например, бихте могли да вземете небоядисани интериорни врати в един нюанс или пък да се спрете на интериорни врати с голямо разнообразие от дизайни и геометрични форми, повече или по-малко рафинирани – всички на базата на избора, направен от клиента и архитекта по отношение на всички интериорни врати.

В една къща с аристократичен стил е добра идея да изберете по-тежка врата, в тъмен цвят и с гравюри.

Ако сте заинтересовани в създаването на един изключителен, аристократичен вид и предаване на усещане за сила, трябва да изберете интериорни врати, които са по-високи от стандартната врата. Ако използвате по-висока врата в стая, където таванът е стандартен, тя създава чувство за пространствена височина.

В пространства, където проходът към вратата е тесен (тесен коридор), трябва да изберете врати с покритие тип „Фурнир“, с хоризонтални райета – които дават илюзията за по-широко помещение. Във входа на офиси и тъмни стаи без прозорци, трябва да изберете дървени врати, комбинирани с матирано или декоративно стъкло, за да въведете естествена или изкуствена светлина в тези тъмни пространства.

В обобщение, при избора на интериорни врати, ще забележим следното:

∙ вратата следва да се впише хармонично с пода – трябва да изберете врата в подобен нюанс, която да не създава контраст между цвета на пода и на вратата.

∙ Вратата трябва да бъде най-много един нюанс по-различна от цвета на стените, които я заобикалят, или да се слее с него.

∙ Вратата трябва да се впише в стила на мебелите в стаята.

∙ Ако държите на неприкосновеноста на личния си живот, вие трябва да изберете врата, която предпазва от шума и звуците.

∙ Вратата трябва да бъде досттъчно елегантна – това е входът в стаята и той се откроява.

∙ Дръжката на вратата – вземете дръжка с удобен захват, но не забравяйте – дръжката е перлата на вратата. Понякога разликата в цената между обикновената дръжка и проектираната е незначителна – красивата дръжка ще подобри вида дори и на обикновените врати, а какво остава за останалите интериорни врати.

Екипа на Аркома България

0 comments

Comments are closed.